🍾PENINA LEIA 2016 🥂 Leia je suha letniška brut nature penina, 100% sorta Sauvignon. Navdih za ime je dobila po princesi Leia iz Vojne zvezd, ki prepriča z samozavestjo in fineso velikega karakterja. Odtenki svetle rumene barve nakazujejo kompleksno penino. Nos je mlad, fin in se spremija iz minute v minuto. Če se na začetku nakazuje bezek in marakuja, pride čez čas v kozarcu do popolnega razcveta. V ustih je sorta sauvignona v ozadju, sveže note belega cvetja v ospredju. Je povsem suha penina, brez ostanka sladkorja. Penina ima prijetno zrelo limonasto kislino in mehko teksturo. Fini mehurčki kažejo na 2- letno dozorevanje v steklenici. Čas je njen zaveznik. Leia nas bo najbolj razveseljevala ob hladnih ribjih predjedeh, vseh rakih in školjkah na belo, ter gobah kot so mavrahi, jurčki in lisičke. Zmagovalna kombinacija pa je z ostrigami. Dobro se znajde v vlogi aperitiva bodisi kot spremljava aromatičnim jedem. . . #vinokupljen #jeruzalemsvetinje #ssonceminljubeznijo #winelover #winery #winetime #winelife #instawine #winepics #winecountry #igwine #winelovers #vino #mywinemoment  #winesofinstagram #winemaker #vino #leia #champagne #cheers #prlekija #slovenija #igprlekija #december #christmastree #christmas #newyearseve

This entry was posted on 16/12/2018 at 18:17 by @wine_kupljen_jeruzalem . 27 tags, such as #vinokupljen, #jeruzalemsvetinje, #ssonceminljubeznijo, #winelover and #winery where used on post, 75 people liked and 5 people left a comment up to now.

Instant Engagement Rate

7.09 /10Percent of the audience who like or comment the posts


🍾PENINA LEIA 2016 🥂

Leia je suha letniška brut nature penina, 100% sorta Sauvignon. Navdih za ime je dobila po princesi Leia iz Vojne zvezd, ki prepriča z samozavestjo in fineso velikega karakterja. 
Odtenki svetle rumene barve nakazujejo kompleksno penino. Nos je mlad, fin in se spremija iz minute v minuto. Če se na začetku nakazuje bezek in marakuja, pride čez čas v kozarcu do popolnega razcveta. V ustih je sorta sauvignona v ozadju, sveže note belega cvetja v ospredju. Je povsem suha penina, brez ostanka sladkorja. Penina ima prijetno zrelo limonasto kislino in mehko teksturo. Fini mehurčki kažejo na 2- letno dozorevanje v steklenici. 
Čas je njen zaveznik. Leia nas bo najbolj razveseljevala ob hladnih ribjih predjedeh, vseh rakih in školjkah na belo, ter gobah kot so mavrahi, jurčki in lisičke. Zmagovalna kombinacija pa je z ostrigami. Dobro se znajde v vlogi aperitiva bodisi kot spremljava aromatičnim jedem. . . 
#vinokupljen #jeruzalemsvetinje #ssonceminljubeznijo 
#winelover #winery #winetime #winelife #instawine #winepics #winecountry #igwine #winelovers #vino #mywinemoment  #winesofinstagram #winemaker #vino #leia #champagne #cheers #prlekija #slovenija #igprlekija #december  #christmastree #christmas #newyearseve

Comments 5

Likes 75